Przepis

img

Ciasto migdałowe

SKŁADNIKI
    • 250g mąki
    • 150g cukru pudru
    • 3 jajka
    • 125g masła
    • 100g mielonych migdałów
    • 1 łyżka stołowa niesłodzonego kakao
    • Opakowanie aromatu migdałowego
    • Szczypta soli
    • Trochę mleka do smaku
Sposób przygotowania

1. Roztop masło i po kolei dodaj kakao, cukier i jajka. Dodaj aromat migdałowy, mąkę i proszek do pieczenia, uprzednio zmieszane ze sobą i przesiane przez sito. Połącz wszystkie składniki.  
2. Rozprowadź tłuszcz w naczyniu do pieczenia kruchego ciasta i wlej składniki do naczynia. Piecz przez 8 minut korzystając z funkcji Crisp

 

Proszę , dodać kolejny produkt do porównania.

Porównaj ( urządzenia)

Proszę , dodać kolejny produkt do porównania.