Przepis

img

Filet z flądry z cytryną

SKŁADNIKI
    • 300g fileta z flądry
    • Sok z ½ cytryny
    • 500ml wywaru z ryby
    • 50ml wina
    • 25g kaparów
    • 1 cała cytryna
    • Świeża posiekana pietruszka
    • Oliwa Extra Virgin
    • Sos Worcestershire
    • Sól i pieprz
Sposób przygotowania

Zwiń filety i ułóż je na dnie naczynia parowego. Przypraw je solą i pieprzem. Następnie dodaj wywar z ryby oraz białe wino i gotuj przez 2,5 minuty ustawiając moc na 750W. Po tym czasie zmniejsz moc do 350W i gotuj przez kolejne 2 minuty. W międzyczasie przygotuj sos zmieszany z sokiem z cytryny, pokrojone w kostkę kawałki cytryny bez włókien, kapary, olej, posiekaną pietruszkę i sos Worcestershire. Wyjmij ugotowane filety z naczynia i ułóż je na talerzu. Udekoruj kawałkami cytryny i sosem z kaparów.

 

Proszę , dodać kolejny produkt do porównania.

Porównaj ( urządzenia)

Proszę , dodać kolejny produkt do porównania.