Przepis

img

Gruszki z cynamonem

SKŁADNIKI
    • 6 małych gruszek, 450-500g
    • 40g (50ml) cukru
    • 0.5 laski cynamonu
    • 300ml czerwonego wina
    • Skórka z cytryny
Sposób przygotowania

Obierz gruszki ze skórki i usuń twardą dolną część  za pomocą ostrego noża lub specjalnego przyrządu. Ułóż gruszki na dnie naczynia parowego razem z cukrem, cynamonem, czerwonym winem i skórką cytryny.

Przykryj i gotuj w naczyniu parowym dostosowując ustawienia do porcji 450g owoców. Zostaw gruszki w przykrytym naczyniu do ostygnięcia. Jeśli chcesz, możesz usunąć część pozostałego czerwonego wina aby uzyskać gęstszy sos, w którym podasz gruszki.

 

Proszę , dodać kolejny produkt do porównania.

Porównaj ( urządzenia)

Proszę , dodać kolejny produkt do porównania.