Przepis

img

Pieczeń z chudego mięsa

SKŁADNIKI
    • 800g chudego mięsa
    • 4 łyżki stołowe oliwy, masło
    • Sól i pieprz
    • Wedle uznania: rum, sok z ananasa
Sposób przygotowania

1. Zwiąż kawałek chudego mięsa (ok. 800g) i zrób kilka delikatnych wcięć na górze. Posmaruj masłem, dopraw solą i pieprzem.  
2. Wylej 4 łyżki stołowe oliwy do naczynia do pieczenia na chrupko, połóż kawałek mięsa Gotuj przez ok. 20 minut, sprawdzając czy mięso nie wysycha. Jeśli mięso robi się suche, możesz dodać bulion, rum rozcieńczony z wodą lub sok z ananasa. Kiedy mięso będzie gotowe, pokrój je na plasterki i podaj z puree ziemniaczanym.

 

Proszę , dodać kolejny produkt do porównania.

Porównaj ( urządzenia)

Proszę , dodać kolejny produkt do porównania.