Przepis

img

Zupa z dyni z kaszą kuskus

SKŁADNIKI
    • 250g dyni
    • 30g kaszy kuskus
    • 15g (3 łyżki stołowe) pokrojonego w plasterki pora
    • 300 ml wywaru z warzyw
    • 30 ml (2 łyżki stołowe) śmietany
    • sól i pieprz

: 2

Sposób przygotowania

Dynię obierz ze skóry i pokrój w kostkę, zmieszaj z pokrojonym porem i ugotuj na parze korzystając z odpowiedniego programu. Dostosuj ustawienia programu do porcji 500g warzyw i 100ml wywaru z warzyw. Wyjmij dynię z kuchenki, dodaj pozostałą część wywaru z warzyw, sok uzyskany podczas gotowania oraz śmietanę i zmieszaj je dokładnie. Następnie dodaj sól i pieprz, wlej kremową zupę do dolnej części naczynia parowego, dodaj kaszę kuskus i gotuj przez 3 minuty korzystając z funkcji Jet Power. Wzbogać smak gotowej potrawy kilkoma kroplami oliwy Extra Virgin.

 

Proszę , dodać kolejny produkt do porównania.

Porównaj ( urządzenia)

Proszę , dodać kolejny produkt do porównania.