Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyCiasto millefeuille z bitą śmietaną i malinami
Ciasto millefeuille z bitą śmietaną i malinamiCiasto millefeuille z bitą śmietaną i malinami
Przygotowanie:25 min
Czas gotowania: minNajwyższy Szef Kuchni:11 minut minSzef Więcej:9 minut min
Ciasto millefeuille z bitą śmietaną i malinami
Składniki
  • 2 łyżki cukier puder
  • 150 g ciasto francuskie
  • ½ cytryna
  • 4 żółtka
  • 60 g cukier drobno mielony
  • 30 g skrobia kukurydziana
  • 50 g maliny
  • 1 laska wanilii
Przygotowanie
    1.
  • W misce ubij żółtka z cukrem na gładką masę.
  • 2.
  • Dodaj skrobię kukurydzianą i dobrze wymieszaj.
  • 3.
  • Dodaj mleko, laskę wanilii i skórkę z cytryny i dobrze wymieszaj, aż będzie masa będzie gładka.
  • 4.
  • Przykryj miskę przezroczystą folią nadającą się do gotowania w kuchence mikrofalowej i wstaw do mikrofalówki: ustaw moc na 750 W, a czas na 2 minuty (jeśli robisz 2 porcje, 4 minuty – 4 porcje).
  • 5.
  • W tym czasie rozwałkuj ciasto francuskie i pokrój je w prostokąty o szerokości około 1 palca.
  • 6.
  • Umieść prostokąty na talerzu i posyp cukrem pudrem.
  • 7.
  • Umieść talerz w kuchence mikrofalowej, wybierz funkcję Crisp i ustaw czas gotowania na 11 minut.
  • 8.
  • Po przygotowaniu ciasta francuskiego umieść ciasto na talerzu, przekładając na przemian warstwy kremu na warstwach ciasta francuskiego. Następnie udekoruj malinami i przykryj małymi kwiatami jadalnymi.