Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyLimonkowo-ananasowe szaszłyki z krewetek z salsą z awokado
Limonkowo-ananasowe szaszłyki z krewetek z salsą z awokadoLimonkowo-ananasowe szaszłyki z krewetek z salsą z awokado
Przygotowanie:40 min
Czas gotowania:10 min
Limonkowo-ananasowe szaszłyki z krewetek z salsą z awokado
Składniki
  • do smaku sól
  • 2 limonka
  • 120 g jogurt grecki
  • kilka listków mięta
  • 1 pełna łyżka oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 8 liście laurowe
  • 12 krewetki
  • - pół ananasa
  • 1 dojrzałe awokado
  • do smaku sól i czarny pieprz
Przygotowanie
    1.
  • Usuń z krewetek pancerzyki i przewody pokarmowe, resztę opłucz pod wodą.
  • 2.
  • Potem zanurz je przez 30 minut w marynacie z soku z limonki, łyżki oliwy z oliwek, soli i pieprzu.
  • 3.
  • Oczyść ananasa i pokrój na małe kawałki.
  • 4.
  • Nadziewaj na patyki do szaszłyków krewetki na przemian z listkami laurowymi, limonką i plasterkami ananasa.
  • 5.
  • Włącz kuchenkę i i ustaw na niej płytę grzejną. Smaż szaszłyki w wysokiej temperaturze przez kilka minut z każdej strony.
  • 6.
  • Podawaj szaszłyki polane sosem uzyskanym przez zmieszanie awokado z jogurtem greckim, kilkoma liśćmi mięty, solą, pieprzem i łyżką oliwy z oliwek.