Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisySzarlotka
SzarlotkaSzarlotka
Przygotowanie:20 min
Czas gotowania:10 min
Szarlotka
Składniki
  • 3 jabłka odmiany kulinarnej
  • szczypta sól
  • 200 g mąka
  • 100 g cukier
  • 1 całe jajko
  • ½ paczki proszek do pieczenia
  • 60 g masło
  • niewielka ilość mleko
Przygotowanie
    1.
  • Ostrożnie wysyp mąkę na blat, dodaj jajko, masło, cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli, połącz składniki dodając nieco mleka tak, by uzyskać jednolitą masę. Mieszaj do uzyskania gładkiego ciasta.
  • 2.
  • Obierz jabłka i pokrój je na plasterki.
  • 3.
  • Natłuść talerz crisp® i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto i układaj jabłka, zaczynając od brzegów i posuwając się do środka. Oprósz cukrem i piecz 9-10 minut stosując funkcję crisp®.