Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyZupa cebulowa
Zupa cebulowaZupa cebulowa
Przygotowanie:15 min
Czas gotowania:12 min
Zupa cebulowa
Składniki
  • szczypta sól
  • 200 g cebula
  • 30 g masło lub margaryna
  • szczypta pieprz
  • 1 listek laurowy
  • 500 ml bulion
Przygotowanie
    1.
  • Cebulę obierz, pokrój w cienkie plastry. Włóż do naczynia odpowiedniego do używania w kuchence mikrofalowej, dodając masło. Przykryj i duś ustawiając moc 750W przez 5-6 minut.
  • 2.
  • Dodaj bulion i listek laurowy, gotuj dalsze 5-6 minut, aż do zagotowania się zupy. Przypraw solą i pieprzem.
  • 3.
  • Rozlej zupę do dwóch misek, posyp 40g tartego parmezanu.
  • 4.
  • Umieść miski w mikrofalówce (po jednej) na górnej półce i zapiecz używając funkcji grill do chwili, gdy ser się stopi a wierzch zrobi się złotobrązowy.
  • 5.
  • Podawaj z dwiema kromkami chleba na osobę.