UWAGA! Zamówienia złożone po 5.06 dostarczymy po 19.06 (przenosimy magazyn).

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Codzienne posiłki

Codzienne posiłki

Poznaj najlepsze temperatury dla swoich codziennych potraw. Od makaronu po grillowany ser - z łatwością osiągaj niezmiennie pyszne rezultaty i ciesz się bezstresowym gotowaniem każdego dnia.

Rozmrażanie mięsa/ryb do przygotowania

Idealna do rozmrażania mięsa, drobiu i ryb.

45° Idealne dopasowanie temperatury

45° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Umieść potrawę w garnku (w przypadku ryb stroną bez skóry na dnie). Przykryj. Od czasu do czasu obracaj. Czas rozmrażania może być różny.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia lub garnek z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: niewymagane Składniki: mrożone mięso, drób lub ryby (maks. 500 g), wyjęte z opakowania Pokrywka: wymagana Przybory: szpatułka lub szczypce

Makaron

Idealna do gotowania makaronu.

80° Idealne dopasowanie temperatury

70°-100° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Płyta doprowadzi wodę do wrzenia i automatycznie dostosuje moc, aby utrzymać wodę w stanie delikatnego wrzenia, gotową do dodania makaronu. W przypadku tego przepisu konieczne jest użycie garnka wypełnionego wodą co najmniej do połowy, ale nie więcej niż 3/4. Nie dodawaj soli ani makaronu do wody przed jej zagotowaniem, ponieważ uniemożliwi to działanie funkcji zgodnie z założeniami. Aby oszczędzać energię, zalecamy przykrycie garnka pokrywką. Płyta powiadomi o osiągnięciu wrzenia - wtedy możesz dodać dodać sól i makaron.

UWAGA: Jeśli ilość wody do zagotowania przekracza 4 litry, zalecamy użycie trybu Booster. Postępuj zgodnie z instrukcjami producenta dotyczącymi czasu gotowania. W razie potrzeby zmień poziom mocy, aby dostosować moc gotowania. Wybór mocy jest ograniczony do poziomów od 10 do 18. Należy pamiętać, że istnieje większe prawdopodobieństwo wykipienia wody, jeśli zbytnio zwiększysz moc lub przykryjesz ją pokrywką.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: garnek Podgrzewanie: etap podgrzewania wody Składniki: napełnij garnek wodą co najmniej w 1/2 do maksymalnie 3/4, sól i makaron należy dodać po powiadomieniu o zagotowaniu Pokrywka: tak, tylko do etapu podgrzewania wody Przybory: łyżka i durszlak

Tosty francuskie

Idealna do przygotowywania ulubionych tostów francuskich.

150° Idealne dopasowanie temperatury

140°- 180° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Przygotuj masę jajeczną i zanurz w niej każdą kromkę chleba. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, zalecamy użycie nieprzywierającej patelni. Płyta powiadomi Cię, gdy patelnia osiągnie odpowiednią temperaturę. Po zakończeniu nagrzewania patelni dodaj olej lub masło i namoczone kromki chleba. Używaj tłuszczów, które można rozgrzewać do wysokich temperatur, takich jak olej słonecznikowy, arachidowy lub masło klarowane. Reguluj temperaturę w odstępach co 5°C, aby uzyskać idealnie przyrumienione tosty. Od czasu do czasu obracaj kromki chleba na patelni. Smaż, aż będą chrupiące i złociste.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: wymagane Składniki: kromki chleba zanurzone w masie jajecznej, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szpatułka lub szczypce

Jajecznica

Idealna do przygotowywania jajecznicy.

150° Idealne dopasowanie temperatury

130°-180° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Przed rozpoczęciem przepisu ubij jajka z solą i ulubionymi przyprawami. Aby uzyskać bardziej puszystą konsystencję, do jajek można dodać mleko lub śmietanę. Jajecznicę warto smażyć na patelni z nieprzywierającą powłoką. Jeżeli patelnia jest wykonana ze stali nierdzewnej, należy wcześniej dodać tłuszcz, aby zapobiec przywieraniu jajecznicy. Używaj tłuszczów, które można rozgrzewać do wysokich temperatur, takich jak olej słonecznikowy, arachidowy lub masło klarowane. Płyta powiadomi Cię, gdy patelnia osiągnie odpowiednią temperaturę. Po nagrzaniu dodaj olej lub masło, a następnie ubite jajka. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, cały czas mieszaj danie. Reguluj temperaturę w odstępach co 5°C, aby uzyskać idealnie kremową konsystencję.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: jajka (opcjonalnie mleko/śmietana), tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka

Odgrzewanie Pizzy/Panini

Idealna do odgrzewania pizzy lub panini.

150° następnie ustaw na 170° Idealne dopasowanie temperatury

155°-185° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Pizza: połóż na patelni serem do gory, podgrzewaj, aż stanie się chrupiąca. Panini: podgrzewaj z obu stron. Przykryj patelnię, aby szybciej podgrzać potrawę. Dostosuj temperaturę do uzyskania idealnego przyrumienienia - pizza: chrupiący spód, panini: przypieczone obie strony.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: niewymagane Składniki: pozostałe kawałki pizza do odgrzania (połóż na patelni serem do góry) lub panini Pokrywka: zalecana do szybszego i równomiernego podgrzania Przybory: szpatułka

Grillowany ser

Idealna do grillowania ulubionego sera.

180° Idealne dopasowanie temperatury

150°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Zawiń ser o wysokiej wilgoci (miękki) w folię aluminiową. Umieść ser na rozgrzanej patelni lub na dnie garnka (zalecana nieprzywierająca powłoka). Od czasu do czasu obracaj. Dostosuj temperaturę, aby przyrumienić ser. Maksymalna temperatura 200°C, używaj ostrożnie.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: miękki ser (np. Camembert) owinięty w folię aluminiową lub twardy/półtwardy ser (np.. Scamorza) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szpatułka

Kotlety z kurczaka

Idealna do smażenia domowych lub gotowych kotletów z kurczaka.

180° Idealne dopasowanie temperatury

150°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Płyta poinformuje Cię o osiągnięciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj olej lub masło i kotlety. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, od czasu do czasu obracaj potrawę. Dostosuj temperaturę i smaż, aż kotlety będą równomiernie usmażone. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: wymagane Składniki: kotlety drobiowe, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szpatułka lub szczypce

Omlet

Idealna do przygotowania ulubionego omletu.

180° Idealne dopasowanie temperatury

150°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Płyta poinformuje Cię o osiągnięciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj olej/masło, ubite jajka i dodatki. Zalecamy smażenie na patelni z nieprzywierającą powłoką. Używaj tłuszczów, które można podgrzać do wysokiej temperatury. Przykryj patelnię, by przyspieszyć proces. Dostosuj temperaturę do uzyskania pożądanej konsystencji. Złóż/obróć po usmażeniu. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: ubita masa jajeczna, dodatki, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka

Pancakes

Idealna do przygotowywania pankejków i placków na śniadanie.

180° Idealne dopasowanie temperatury

150°- 200° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Płyta poinformuje Cię o osiągnięciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj olej lub masło i ciasto na placki. Użyj patelni z nieprzywierającą powłoką. Przewracaj placki, gdy na wierzchu pojawiają się bąbelki powietrza. Dostosuj temperaturę i smaż do idealnego stopnia przyrumienienia. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: ciasto na placki/pancakes, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka

Pieczone ziemniaki

Idealny do pieczenia ziemniaków.

180° Idealne dopasowanie temperatury

160°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Zblanszuj ziemniaki, aby zaoszczędzić czas. Pokrój na mniejsze części, dopraw olejem, solą, przyprawami i wymieszaj. Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką, dodaj olej/masło, a następnie ziemniaki. Mieszaj od czasu do czasu, aż do momentu zrumienienia. W razie potrzeby dostosuj temperaturę (maks. 200°C).

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: ziemniaki pokrojone na mniejsze części, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: ekomendowana Przybory: łyżka lub szpatułka

Placki ziemniaczane/Hashbrowns/Rosti

Idealna do smażenia placków ziemniaczanych oraz hashbrowns i rosti na patelni.

180° Idealne dopasowanie temperatury

160°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Zblanszuj ziemniaki przed ścieraniem i przygotowywaniem ciasta. Płyta poinformuje Cię o osiągnieciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj 30g oleju lub masła i ciasto na placki. Używaj tłuszczów, które można podgrzać do wysokiej temperatury. Przewracaj raz na jakis czas. Dostosuj temperaturę i smaż do idealnego stopnia przyrumienienia. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: 30 g tłuszczu o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy), ciasto na placki ziemniaczane lub hashbrowns/rosti Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szpatułka lub szczypce

Bekon

Ten przepis jest idealny do przygotowywania bekonu na śniadanie lub do burgerów.

180° Idealne dopasowanie temperatury

150°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Połóż bekon na patelni przez rozpoczęciem przepisu. Nie przykrywaj patelni. Od czasu do czasu obracaj. Dostosuj temperaturę i smaż do momentu przyrumienienia. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: rondel lub patelnia Podgrzewanie: niewymagane Składniki: plastry bekonu Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szczypce

Popcorn

Idealna do przygotowywania popcornu na wieczory filmowe i imprezy z przyjaciółmi.

200° Idealne dopasowanie temperatury

180°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Użyj 3 litrowego lub większego garnka. Dodaj 3-4 łyżki oleju/masła i 100 g kukurydzy. Przykryj pokrywką (zalecana szklana). Cały proces może potrwać kilka minut. Przyrządzanie popcornu jest zakończone, kiedy czas pomiędzy kolejnymi pęknięciami to około 3 sekund. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: garnek o pojemności min. 3L Podgrzewanie: niewymagane Składniki: 3-4 łyżki oleju lub masła klarowanego i 100 g kukurydzy Pokrywka: tak, garnek powinien być przykryty przez cały czas gotowania Przybory: łyżka

Piadina

Idealna do gotowania świeżego ciasta na piadinę lub odgrzewania gotowej piadiny.

200° Idealne dopasowanie temperatury

180°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Płyta poinformuje Cię o osiągnięciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj ciasto na piadinę. Od czasu do czasu obracaj. Dostosuj temperaturę i smaż do momentu przyrumienienia. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: wymagane Składniki: świeże ciasto na piadinę lub gotowa piadina, ulubione składniki do nadzienia piadiny Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szpatułka

Naleśniki

Idealny do przygotowywania ulubionych naleśników, zarówno wytrawnych, jak i słodkich.

200° Idealne dopasowanie temperatury

180°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Użyj patelni z nieprzywierającą powłoką. Płyta poinformuje Cię o osiągnieciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj olej lub masło i ciasto naleśnikowe. Używaj tłuszczów, które można podgrzać do wysokiej temperatury. Przewracaj placki po zarumienieniu jednej strony. Dostosuj temperaturę i smaż do idealnego stopnia przyrumienienia. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: ciasto naleśnikowe, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: kuchenne: łyżka, szpatułka/wałek do rozprowadzania ciasta naleśnikowego

Mrożone warzywa

Idealna do gotowania mrożonych warzyw.

200° Idealne dopasowanie temperatury

130°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji

Porady kulinarne

Włącz płytę, po zakończeniu nagrzewania dodaj olej lub masło i potrawę. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, od czasu do czasu mieszaj lub obracaj potrawę.

W przypadku patelni ze stali nierdzewnej użyj tłuszczu, aby zapobiec przywieraniu potraw.

Rekomendacje

Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: wymagane Składniki: mrożone warzywa, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka

Szukasz idealnej metody gotowania?

Polecane płyty grzewcze