Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Poznaj najlepsze temperatury dla swoich codziennych potraw. Od makaronu po grillowany ser - z łatwością osiągaj niezmiennie pyszne rezultaty i ciesz się bezstresowym gotowaniem każdego dnia.
45° Idealne dopasowanie temperatury
45° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Umieść potrawę w garnku (w przypadku ryb stroną bez skóry na dnie). Przykryj. Od czasu do czasu obracaj. Czas rozmrażania może być różny.
Naczynie do gotowania: patelnia lub garnek z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: niewymagane Składniki: mrożone mięso, drób lub ryby (maks. 500 g), wyjęte z opakowania Pokrywka: wymagana Przybory: szpatułka lub szczypce
80° Idealne dopasowanie temperatury
70°-100° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Płyta doprowadzi wodę do wrzenia i automatycznie dostosuje moc, aby utrzymać wodę w stanie delikatnego wrzenia, gotową do dodania makaronu. W przypadku tego przepisu konieczne jest użycie garnka wypełnionego wodą co najmniej do połowy, ale nie więcej niż 3/4. Nie dodawaj soli ani makaronu do wody przed jej zagotowaniem, ponieważ uniemożliwi to działanie funkcji zgodnie z założeniami. Aby oszczędzać energię, zalecamy przykrycie garnka pokrywką. Płyta powiadomi o osiągnięciu wrzenia - wtedy możesz dodać dodać sól i makaron.
UWAGA: Jeśli ilość wody do zagotowania przekracza 4 litry, zalecamy użycie trybu Booster. Postępuj zgodnie z instrukcjami producenta dotyczącymi czasu gotowania. W razie potrzeby zmień poziom mocy, aby dostosować moc gotowania. Wybór mocy jest ograniczony do poziomów od 10 do 18. Należy pamiętać, że istnieje większe prawdopodobieństwo wykipienia wody, jeśli zbytnio zwiększysz moc lub przykryjesz ją pokrywką.Naczynie do gotowania: garnek Podgrzewanie: etap podgrzewania wody Składniki: napełnij garnek wodą co najmniej w 1/2 do maksymalnie 3/4, sól i makaron należy dodać po powiadomieniu o zagotowaniu Pokrywka: tak, tylko do etapu podgrzewania wody Przybory: łyżka i durszlak
150° Idealne dopasowanie temperatury
140°- 180° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Przygotuj masę jajeczną i zanurz w niej każdą kromkę chleba. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, zalecamy użycie nieprzywierającej patelni. Płyta powiadomi Cię, gdy patelnia osiągnie odpowiednią temperaturę. Po zakończeniu nagrzewania patelni dodaj olej lub masło i namoczone kromki chleba. Używaj tłuszczów, które można rozgrzewać do wysokich temperatur, takich jak olej słonecznikowy, arachidowy lub masło klarowane. Reguluj temperaturę w odstępach co 5°C, aby uzyskać idealnie przyrumienione tosty. Od czasu do czasu obracaj kromki chleba na patelni. Smaż, aż będą chrupiące i złociste.
Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: wymagane Składniki: kromki chleba zanurzone w masie jajecznej, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szpatułka lub szczypce
150° Idealne dopasowanie temperatury
130°-180° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Przed rozpoczęciem przepisu ubij jajka z solą i ulubionymi przyprawami. Aby uzyskać bardziej puszystą konsystencję, do jajek można dodać mleko lub śmietanę. Jajecznicę warto smażyć na patelni z nieprzywierającą powłoką. Jeżeli patelnia jest wykonana ze stali nierdzewnej, należy wcześniej dodać tłuszcz, aby zapobiec przywieraniu jajecznicy. Używaj tłuszczów, które można rozgrzewać do wysokich temperatur, takich jak olej słonecznikowy, arachidowy lub masło klarowane. Płyta powiadomi Cię, gdy patelnia osiągnie odpowiednią temperaturę. Po nagrzaniu dodaj olej lub masło, a następnie ubite jajka. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, cały czas mieszaj danie. Reguluj temperaturę w odstępach co 5°C, aby uzyskać idealnie kremową konsystencję.
Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: jajka (opcjonalnie mleko/śmietana), tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka
150° następnie ustaw na 170° Idealne dopasowanie temperatury
155°-185° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Pizza: połóż na patelni serem do gory, podgrzewaj, aż stanie się chrupiąca. Panini: podgrzewaj z obu stron. Przykryj patelnię, aby szybciej podgrzać potrawę. Dostosuj temperaturę do uzyskania idealnego przyrumienienia - pizza: chrupiący spód, panini: przypieczone obie strony.
Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: niewymagane Składniki: pozostałe kawałki pizza do odgrzania (połóż na patelni serem do góry) lub panini Pokrywka: zalecana do szybszego i równomiernego podgrzania Przybory: szpatułka
180° Idealne dopasowanie temperatury
150°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Zawiń ser o wysokiej wilgoci (miękki) w folię aluminiową. Umieść ser na rozgrzanej patelni lub na dnie garnka (zalecana nieprzywierająca powłoka). Od czasu do czasu obracaj. Dostosuj temperaturę, aby przyrumienić ser. Maksymalna temperatura 200°C, używaj ostrożnie.
Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: miękki ser (np. Camembert) owinięty w folię aluminiową lub twardy/półtwardy ser (np.. Scamorza) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szpatułka
180° Idealne dopasowanie temperatury
150°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Płyta poinformuje Cię o osiągnięciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj olej lub masło i kotlety. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, od czasu do czasu obracaj potrawę. Dostosuj temperaturę i smaż, aż kotlety będą równomiernie usmażone. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.
Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: wymagane Składniki: kotlety drobiowe, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szpatułka lub szczypce
180° Idealne dopasowanie temperatury
150°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Płyta poinformuje Cię o osiągnięciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj olej/masło, ubite jajka i dodatki. Zalecamy smażenie na patelni z nieprzywierającą powłoką. Używaj tłuszczów, które można podgrzać do wysokiej temperatury. Przykryj patelnię, by przyspieszyć proces. Dostosuj temperaturę do uzyskania pożądanej konsystencji. Złóż/obróć po usmażeniu. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.
Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: ubita masa jajeczna, dodatki, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka
180° Idealne dopasowanie temperatury
150°- 200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Płyta poinformuje Cię o osiągnięciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj olej lub masło i ciasto na placki. Użyj patelni z nieprzywierającą powłoką. Przewracaj placki, gdy na wierzchu pojawiają się bąbelki powietrza. Dostosuj temperaturę i smaż do idealnego stopnia przyrumienienia. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.
Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: ciasto na placki/pancakes, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka
180° Idealne dopasowanie temperatury
160°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Zblanszuj ziemniaki, aby zaoszczędzić czas. Pokrój na mniejsze części, dopraw olejem, solą, przyprawami i wymieszaj. Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką, dodaj olej/masło, a następnie ziemniaki. Mieszaj od czasu do czasu, aż do momentu zrumienienia. W razie potrzeby dostosuj temperaturę (maks. 200°C).
Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: ziemniaki pokrojone na mniejsze części, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: ekomendowana Przybory: łyżka lub szpatułka
180° Idealne dopasowanie temperatury
160°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Zblanszuj ziemniaki przed ścieraniem i przygotowywaniem ciasta. Płyta poinformuje Cię o osiągnieciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj 30g oleju lub masła i ciasto na placki. Używaj tłuszczów, które można podgrzać do wysokiej temperatury. Przewracaj raz na jakis czas. Dostosuj temperaturę i smaż do idealnego stopnia przyrumienienia. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.
Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: 30 g tłuszczu o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy), ciasto na placki ziemniaczane lub hashbrowns/rosti Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szpatułka lub szczypce
180° Idealne dopasowanie temperatury
150°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Połóż bekon na patelni przez rozpoczęciem przepisu. Nie przykrywaj patelni. Od czasu do czasu obracaj. Dostosuj temperaturę i smaż do momentu przyrumienienia. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.
Naczynie do gotowania: rondel lub patelnia Podgrzewanie: niewymagane Składniki: plastry bekonu Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szczypce
200° Idealne dopasowanie temperatury
180°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Użyj 3 litrowego lub większego garnka. Dodaj 3-4 łyżki oleju/masła i 100 g kukurydzy. Przykryj pokrywką (zalecana szklana). Cały proces może potrwać kilka minut. Przyrządzanie popcornu jest zakończone, kiedy czas pomiędzy kolejnymi pęknięciami to około 3 sekund. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.
Naczynie do gotowania: garnek o pojemności min. 3L Podgrzewanie: niewymagane Składniki: 3-4 łyżki oleju lub masła klarowanego i 100 g kukurydzy Pokrywka: tak, garnek powinien być przykryty przez cały czas gotowania Przybory: łyżka
200° Idealne dopasowanie temperatury
180°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Płyta poinformuje Cię o osiągnięciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj ciasto na piadinę. Od czasu do czasu obracaj. Dostosuj temperaturę i smaż do momentu przyrumienienia. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.
Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: wymagane Składniki: świeże ciasto na piadinę lub gotowa piadina, ulubione składniki do nadzienia piadiny Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szpatułka
200° Idealne dopasowanie temperatury
180°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Użyj patelni z nieprzywierającą powłoką. Płyta poinformuje Cię o osiągnieciu odpowiedniej temperatury. Po nagrzaniu dodaj olej lub masło i ciasto naleśnikowe. Używaj tłuszczów, które można podgrzać do wysokiej temperatury. Przewracaj placki po zarumienieniu jednej strony. Dostosuj temperaturę i smaż do idealnego stopnia przyrumienienia. Maksymalna temperatura 200°C, używać ostrożnie.
Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: ciasto naleśnikowe, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: kuchenne: łyżka, szpatułka/wałek do rozprowadzania ciasta naleśnikowego
200° Idealne dopasowanie temperatury
130°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Włącz płytę, po zakończeniu nagrzewania dodaj olej lub masło i potrawę. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, od czasu do czasu mieszaj lub obracaj potrawę.
W przypadku patelni ze stali nierdzewnej użyj tłuszczu, aby zapobiec przywieraniu potraw.Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: wymagane Składniki: mrożone warzywa, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka
Darmowa dostawa z wniesieniem
Aż 30 dni na zwrot produktu
Przedłużona gwarancja producenta
5% rabatu za zapisanie się do newslettera