Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
W naszej prostej instrukcji podaliśmy rekomendowane temperatury dla różnych metod gotowania, dzięki którym przygotowane potrawy są zawsze idealnie przygotowane i równomiernie upieczone. Dzięki temu Ty możesz skupić się na tym, co najważniejsze - delektowaniu się swoimi kulinarnymi dziełami.
45° Idealne dopasowanie temperatury
45°-55° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Rozprowadź produkty po całej powierzchni patelni przed rozpoczęciem gotowania. Reguluj temperaturę stopniowo o 5°C, zgodnie z własnymi preferencjami. Mieszaj od czasu do czasu, jeśli chcesz przyspieszyć proces roztapiania się produktów.
Naczynie do gotowania: rondel lub patelnia Podgrzewanie: niewymagane Składniki: czekolada lub masło, rozprowadzić równomiernie po powierzchni naczynia Pokrywka: opcjonalnie Przybory: szpatułka lub łyżka
80° Idealne dopasowanie temperatury
70°-100° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Należy używać tylko bezpośrednio po gotowaniu. Nie jest konieczne przykrywanie pokrywką. Temperaturę należy regulować z dokładnością do 5°C. W przypadku płynnych potraw może być konieczne zwiększenie temperatury. Nie pozostawiaj żywności w temperaturze pokojowej na dłużej niż godzinę.
Naczynie do gotowania: dowolne Podgrzewanie: niewymagane Składniki: gotowane potrawy, które powinny być ciepłe przed podaniem (nie pozostawiać w temperaturze pokojowej dłużej niż 1 godzinę) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka
Krok 1: poziom mocy 16 przez 10 minut Krok 2: poziom mocy 11 Idealne dopasowanie temperatury
Poziomy mocy: 9-13 Zakres temperatury w zależności od preferencji
Do przygotowania tego przepisu potrzebny będzie garnek do gotowania na parze. Napełnij garnek co najmniej 1,5 litra, a maksymalnie 2,5 litra wody. Umieść składniki wewnątrz pojemnika do gotowania na parze. Przykryj na cały czas gotowania. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, używaj pokrywki bez otworu, aby zapewnić równomierne gotowanie na parze.<br /> Po pierwszym etapie podgrzewania wody, płyta umożliwi precyzyjną regulację poziomu pary zgodnie z Twoimi preferencjami.<br /> W razie potrzeby zmień poziom mocy. Wybór będzie ograniczony do poziomów od 9 do 13. Należy pamiętać, że w przypadku nadmiernego zwiększenia mocy istnieje większe prawdopodobieństwo wyparowania wody.
Naczynie do gotowania: garnek do gotowania na parze, średnica dna 18-23 cm Podgrzewanie: niewymagane Składniki: produkty, od 1,5l do 2,5l wody Pokrywka: wymagana, bez otworów Przybory: widelec, łyżka lub szpatułka
130° Następnie ustaw na 120° Idealne dopasowanie temperatury
80°- 150° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Wlej płyn do wysokości od 1 do 5 cm. Reguluj temperaturę co 5°C w zależności od intensywności duszenia, jaką chcesz uzyskać. Zależy to od konsystencji i ilości płynu. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, od czasu do czasu mieszaj potrawę.
Naczynie do gotowania: rondel, garnek lub patelnia, średnica dna 18-23 cm Podgrzewanie: niewymagane Składniki: dania płynne (zupy/sosy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka
130° Idealne dopasowanie temperatury
110°-140° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Dodaj co najmniej jedną łyżkę stołową oleju do patelni o średnicy co najmniej 18 cm i nie większej niż 23 cm. Umieść jedzenie na patelni przed rozpoczęciem przepisu.<br /> Aby uzyskać najlepsze rezultaty, od czasu do czasu mieszaj lub obracaj potrawę. Precyzyjnie reguluj temperaturę w odstępach co 5°C, aby uzyskać mniej lub bardziej złocisty kolor.
Naczynie do gotowania: patelnia, średnica dna 18-23 cm Podgrzewanie: niewymagane Składniki: przed rozpoczęciem przygotowywania potrawy dodaj na patelnię olej i produkty do przyrządzenia Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka
130° Idealne dopasowanie temperatury
110°-150° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Wlej płyn do glazurowania na rozgrzaną patelnię. Możesz użyć wina, octu, piwa, cydru lub soku. Możesz również dodać łyżeczkę skrobi kukurydzianej lub mąki, aby szybciej uzyskać gęstszą konsystencję. Reguluj temperaturę w odstępach co 5°C, aby uzyskać nieco bardziej lub mniej intensywny ogień. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, mieszaj sos i gotuj, aż osiągnie pożądaną konsystencję. W razie potrzeby przecedzić sos przez sito o drobnych oczkach.
Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: niewymagane Składniki: płyn do glazurowania i łyżeczka skrobi kukurydzianej lub mąki (do przesiania) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka
150° Idealne dopasowanie temperatury
130°-180° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Do przygotowania idealnej jajecznicy użyj patelni z nieprzywierającą powłoką. Rozprowadź tłuszcz po patelni ze stali nierdzewnej, aby zapobiec przywieraniu. Używaj tłuszczów, które mogą być podgrzewane do wysokich temperatur.Płyta wydaje sygnał dźwiękowy, gdy jest nagrzana. Po podgrzaniu dodaj olej/masło i potrawę. Cały czas mieszaj potrawę. Reguluj temperaturę w odstępach co 5°C do uzyskania idealnej konsystencji.
Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: wymagane Składniki: jajka, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy/arachidowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka
150° Idealne dopasowanie temperatury
130°-180° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Dodaj wszystkie produkty i przyprawy/dodatki na patelnię przed rozpoczęciem przepisu. Aby uzyskać optymalne rezultaty, od czasu do czasu mieszaj lub obracaj potrawę. Delikatnie reguluj temperaturę w odstępach co 5°C, aby uzyskać idealnie skarmelizowane potrawy.
UWAGA: ten przepis NIE jest przeznaczony do karmelizowania cukru do ciasta.Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: niewymagane Składniki: produkty spożywcze i przyprawy - dodaj na patelnię przed rozpoczęciem gotowania Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka
180° Idealne dopasowanie temperatury
130°- 200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Włącz płytę indukcyjną, po zakończeniu podgrzewania dodaj olej lub masło, a następnie potrawę.<br /> Od czasu do czasu zamieszaj lub obróć potrawę.
Jeśli używasz patelni ze stali nierdzewnej koniecznie posmaruj ją tłuszczem, aby zapobiec przywieraniu potraw.Naczynie do gotowania: rondel lub patelnia, średnica dna 18-23 cm Podgrzewanie: wymagane Składniki: mięso, owoce morza i/lub warzywa, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łopatka lub szczypce
180° Idealne dopasowanie temperatury
150°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Płyta wydaje sygnał dźwiękowy, gdy jest nagrzana. Po podgrzaniu dodaj olej/masło i potrawę. Rozprowadź tłuszcz po patelni ze stali nierdzewnej, aby zapobiec przywieraniu. Używaj tłuszczów, które mogą być podgrzewane do wysokich temperatur. Cały czas mieszaj potrawę. Reguluj temperaturę w odstępach co 5°C. Maksymalna temperatura 200°C. Używaj ostrożnie.
Naczynie do gotowania: rondel lub patelnia, średnica dna 18-23 cm Podgrzewanie: wymagane Składniki: mięso, owoce morza i/lub warzywa, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łopatka lub szczypce
180° Idealne dopasowanie temperatury
150°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Płyta wydaje sygnał dźwiękowy, gdy jest nagrzana. Po podgrzaniu dodaj olej/masło i potrawę. Rozprowadź tłuszcz po patelni ze stali nierdzewnej, aby zapobiec przywieraniu. Używaj tłuszczów, które mogą być podgrzewane do wysokich temperatur. Od czasu do czasu mieszaj/obracaj. Reguluj temperaturę w odstępach co 5°C. Maksymalna temperatura 200°C. Używaj ostrożnie.
Naczynie do gotowania: patelnia Podgrzewanie: wymagane Składniki: mięso, owoce morza i/lub warzywa, tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy) Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łopatka lub szczypce
180° Idealne dopasowanie temperatury
150°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Aby przyrumienić mięso, użyj oleju na patelni ze stali nierdzewnej lub wybierz patelnię z powłoką nieprzywierającą ułatwiającą czyszczenie. Płyta wydaje sygnał dźwiękowy, gdy jest nagrzana. Po podgrzaniu dodaj olej/masło i potrawę. Od czasu do czasu mieszaj/obracaj. Reguluj temperaturę w odstępach co 5°C do momentu idealnego przyrumienienia.
Naczynie do gotowania: patelnia z nieprzywierającą powłoką Podgrzewanie: niewymagane Składniki: tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia (masło klarowane lub olej słonecznikowy/arachidowy), mięso, chleb, pieczywo tostowe Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łyżka lub szpatułka
200° Idealne dopasowanie temperatury
180°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Płyta wydaje sygnał dźwiękowy, gdy jest nagrzana. Po podgrzaniu dodaj olej/masło i potrawę. Rozprowadź tłuszcz po patelni ze stali nierdzewnej, aby zapobiec przywieraniu. Używaj tłuszczów, które mogą być podgrzewane do wysokich temperatur. Od czasu do czasu mieszaj/obracaj. Reguluj temperaturę w odstępach co 5°C. Maksymalna temperatura 200°C. Używaj ostrożnie.
Naczynie do gotowania: rondel lub patelnia, średnica dna 18-23 cm Podgrzewanie: wymagane Składniki: mięso, ryby, drób Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łopatka lub szczypce
200° Idealne dopasowanie temperatury
160°-200° Zakres temperatury w zależności od preferencji
Płyta wydaje sygnał dźwiękowy, gdy jest nagrzana. Po podgrzaniu dodaj olej/masło i potrawę. Rozprowadź tłuszcz po patelni ze stali nierdzewnej, aby zapobiec przywieraniu. Używaj tłuszczów, które mogą być podgrzewane do wysokich temperatur. Od czasu do czasu mieszaj/obracaj. Reguluj temperaturę w odstępach co 5°C. Maksymalna temperatura 200°C. Używaj ostrożnie.
Naczynie do gotowania: rondel lub patelnia Podgrzewanie: wymagane Składniki: mięso, ryby, drób Pokrywka: opcjonalnie Przybory: łopatka lub szczypce
Darmowa dostawa z wniesieniem
Aż 30 dni na zwrot produktu
Przedłużona gwarancja producenta
5% rabatu za zapisanie się do newslettera