Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyFilet z okonia morskiego z sosem salmoriglio
Filet z okonia morskiego z sosem salmoriglioFilet z okonia morskiego z sosem salmoriglio
Przygotowanie:20 min
Czas gotowania: minNajwyższy Szef Kuchni:8 minut minSzef Więcej:7 minut min
Filet z okonia morskiego z sosem salmoriglio
Składniki
  • szczypta sól
  • 4 łyżki oliwa z oliwek
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnek
  • 1 pomarańcza
  • 2 listki mięta
  • szczypta biały pieprz
  • 4 filety okoń morski, filety – po 150 g każdy
Przygotowanie
    1.
  • W misce zemulguj sok z owoców cytrusowych z oliwą, posiekaną miętą, solą i pieprzem.
  • 2.
  • Pokrojone ukośnie filety z okonia morskiego zanurz obustronnie w mieszance oleju i owoców cytrusowych, aby nadać im smak.
  • 3.
  • Odcedź filety z okonia morskiego z marynaty, następnie ułóż je na talerzu.
  • 4.
  • Umieść talerz w kuchence mikrofalowej, wybierz funkcję Crisp i ustaw czas gotowania na 8 minut.
  • 5.
  • Po ugotowaniu filetów udekoruj je startą skórką z cytryny i pomarańczy, następnie dodaj olej i mieszankę owoców cytrusowych i podawaj.