Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyGruszki na parze
Gruszki na parzeGruszki na parze
Przygotowanie:15 min
Czas gotowania:10 min
Gruszki na parze
Składniki
  • 6 gruszki odmiany williams
  • 1 szklanka wino czerwone
  • 1 szklanka wino białe
  • 1 starta skórka z cytryny
  • 25 g cukier puder
Przygotowanie
    1.
  • Obierz gruszki, zostawiając kilka do dekoracji.
  • 2.
  • Ułóż gruszki na wkładce do parowania. Posyp cukrem pudrem i skórką cytrynową i zalej obiema szklankami wina.
  • 3.
  • Przykryj i gotuj w kuchence mikrofalowej nie dłużej niż 6-10 minut. Uwaga: czas gotowania będzie różny w zależności od stopnia dojrzałości owoców.
  • 4.
  • Ułóż gruszki na półmisku, polej kilkoma łyżkami winnego sosu.
  • 5.
  • Posyp cukrem do smaku i udekoruj skórką.