Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyFilet rybny z pieca
Filet rybny z piecaFilet rybny z pieca
Przygotowanie:40 min
Czas gotowania:30 min
Filet rybny z pieca
Składniki
  • szczypta sól
  • szczypta pieprz
  • 500-600 g filety lub kotlety z ryby
  • 1-1,2 kg ziemniaki
  • 100 ml woda
  • 1 cienko pokrojona cebula
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • 1 posiekany pęczek pietruszki
  • 5 łyżek olej
Przygotowanie
    1.
  • Obierz ziemniaki, pokrój w plastry lub w kostkę. Opłucz i osusz rybę.
  • 2.
  • Rozłóż ziemniaki w naczyniu odpowiednim do używania w mikrofalówce. Dodaj wodę, przykryj i gotuj przez 8-10 minut na mocy 750W. W trakcie gotowania zamieszaj.
  • 3.
  • Gdy ziemniaki sa prawie ugotowane, odcedź przez durszlak usuwając zbędną wodę.
  • 4.
  • Lekko natłuść tacę do pieczenia w kuchence mikrofalowej i rozłóż połowę ziemniaków jako bazę. Przypraw solą i pieprzem. Następnie utwórz warstwę z cebuli, czosnku i pietruszki, a na wierzch połóż rybę. Przykryj pozostałymi ziemniakami. Przypraw i lekko skrop olejem.
  • 5.
  • Umieść danie na obrotowej półce i piecz stosując funkcję mieszanego grilla na mocy 350W przez 18-20 minut. Podawaj, gdy ryba jest całkowicie upieczona.