Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyKrem z dyni
Krem z dyniKrem z dyni
Przygotowanie:40 min
Czas gotowania:35 min
Krem z dyni
Składniki
  • 1 duża cebula
  • 800 g dynia
  • 200 g śmietana
  • 500 ml wywar - baza do zup
  • szczypta sól i pieprz
Przygotowanie
    1.
  • Obierz dynię i pokrój miąższ w bardzo drobną kostkę. Posiekaj drobno cebulę i umieść warzywa w dość sporym naczyniu odpowiednim do stosowania w mikrofali.
  • 2.
  • Ogrzej wywar (bulion) przez 4 minuty w kuchence mikrofalowej nastawionej na pełną moc.
  • 3.
  • Wrzącym wywarem zalej warzywa, przykryj i gotuj na mocy 650 W przez 20 minut.
  • 4.
  • Po ugotowaniu zmiksuj warzywa za pomocą ręcznego blendera i dodaj śmietanę, aby uzyskac kremową konsystencję.
  • 5.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem, odstaw na parę minut i podawaj z grzankami z chleba. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak, udekoruj świeżo posiekaną zieloną pietruszką.