Darmowa dostawa z wniesieniem

5% rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisySmażone filety z barweny z warzywami
Smażone filety z barweny z warzywamiSmażone filety z barweny z warzywami
Przygotowanie:8 min
Czas gotowania:10 min
Smażone filety z barweny z warzywami
Składniki
  • do smaku sól
  • 2 jajka
  • 320 g barwena
  • 300 g warzywa (bakłażany, marchewki, cukinie)
  • 200 g paluszki chlebowe
  • do smaku biała mąka (pszenna)
  • dużo olej arachidowy do smażenia
Przygotowanie
    1.
  • Na początek ubij jajka w misce, namocz filety z barweny w jajku, pozwalając, by nadmiar spłynął.
  • 2.
  • Rozdrobnij chleb i obtocz w nim filety.
  • 3.
  • Oczyść bakłażany, marchewkę i cukinię pokrój w słupki.
  • 4.
  • Umieść patelnię z oliwą na kuchence.
  • 5.
  • Podgrzej tłuszcz do 180°C.
  • 6.
  • Po osiągnięciu właściwej temperatury zanurzaj w oliwie po kilka filetów z barweny na raz, a kiedy się zarumienią, odcedź je i umieść na pergaminie.
  • 7.
  • Następnie szybko oprósz warzywa mąką i podsmaż je na głębokim oleju.
  • 8.
  • Na koniec posyp filety i warzywa solą i podawaj gorące.