Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyBawarskie ciasto z pistacjami i białą czekoladą polane sosem z mango
Bawarskie ciasto z pistacjami i białą czekoladą polane sosem z mangoBawarskie ciasto z pistacjami i białą czekoladą polane sosem z mango
Przygotowanie:10 min
Czas gotowania:2 min
Bawarskie ciasto z pistacjami i białą czekoladą polane sosem z mango
Składniki
  • 100 g cukier
  • 25 ml mleko
  • 12 g żelatyna w listkach
  • 30 g biała czekolada
  • 250 ml śmietana (albo kwaśna śmietana)
  • 3 żółtka
  • 70 g pistacje łuskane i obrane
  • 300 g oczyszczone mango
Przygotowanie
    1.
  • Zacznij od rozpuszczenia żelatyny w zimnej wodzie. Następnie zmiksuj pistacje na proszek i posiekaj czekoladę.
  • 2.
  • Gdy to zrobisz, w misce wymieszaj żółtka z cukrem, dodaj posiekane pistacje i wlej mleko.
  • 3.
  • Czas przelać mieszaninę do rondla, podstawić na średnim ogniu i doprowadzić do 85°C, stale mieszając
  • 4.
  • Dodaj odsączoną i wyciśniętą żelatynę i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
  • 5.
  • Teraz wlej miksturę do miski, dodaj posiekaną czekoladę; ostudź całkowicie i dodaj ubitą śmietanę; wlej do foremek i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • 6.
  • Po tym czasie udekoruj deser salsą z mango.
  • 7.
  • Przygotowaną z mango zmiksowanego z cukrem.