Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisySzaszłyki wieprzowe z guacamole
Szaszłyki wieprzowe z guacamoleSzaszłyki wieprzowe z guacamole
Przygotowanie:15 min
Czas gotowania:15 min
Szaszłyki wieprzowe z guacamole
Składniki
  • - sól i pieprz
  • 1 pieprz
  • 1 limonka
  • - sok z połowy cytryny
  • 1 ostra papryczka
  • 2 pełne łyżki oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • - liście laurowe
  • 200 g kiełbasa
  • 200 g wieprzowina
  • - rozmaryn
  • 1 pomidor
  • - połowa
  • szczypta kumin
  • - posiekana kolendra lub natka pietruszki
Przygotowanie
    1.
  • Czas na guacamole: przekrój awokado na pół, usuń pestkę i rozetrzyj miąższ z awokado w misce widelcem, skrop sokiem z limonki i dopraw oliwą, solą i pieprzem.
  • 2.
  • Pomidory i cebulę pokrój w kostkę, posiekaj kolendrę i chilli, dodaj kminek i wymieszaj.
  • 3.
  • Wieprzowinę pokrój w kostkę, wyczyść i posiekaj paprykę, pokrój limonkę na ćwiartki, a kiełbasę na kawałki.
  • 4.
  • Nabijaj na patyki do szaszłyka na przemian pokrojone kawałki mięsa, kawałki kiełbasy, plasterki limonki i papryki, dodaj liście laurowe, posmaruj wszystkie szaszłyki olejem, dopraw oliwą i pieprzem.
  • 5.
  • Umieść grill na kuchence.
  • 6.
  • Podgrzej talerz.
  • 7.
  • Ułóż szaszłyki na grillu i opiekaj przez 7 minut z każdej strony.
  • 8.
  • Teraz są gotowe do podawania z sosem guacamole.