Darmowa dostawa z wniesieniem

5% rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyFondue z warzywami
Fondue z warzywamiFondue z warzywami
Przygotowanie:5 min
Czas gotowania:10 min
Fondue z warzywami
Składniki
  • do smaku sól
  • 25 g masło
  • 4 żółtka jajka
  • 400 g ser fontina
  • 200 g mleko pełne
  • 400 g karczochy, ziemniaki i gotowana cukinia
Przygotowanie
    1.
  • Usuń skórkę z sera fontina, następnie pokrój go.
  • 2.
  • Postaw garnek na kuchence.
  • 3.
  • W garnku umieść ser, żółtka, mleko i masło.
  • 4.
  • Włącz kuchenkę. W tym momencie ciągle mieszaj, aż płyn zgęstnieje (i będzie o konsystencji śmietany).
  • 5.
  • Gdy mikstura zgęstnieje, zdejmij garnek z ognia.
  • 6.
  • Fondue jest już gotowe do podawania z warzywami.