Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyJajka na miękko z kremem z groszku
Jajka na miękko z kremem z groszkuJajka na miękko z kremem z groszku
Przygotowanie:0 min
Czas gotowania:12 min
Jajka na miękko z kremem z groszku
Składniki
  • do smaku sól i pieprz
  • 4 jajka
  • do smaku szczypiorek
  • 2 pełne łyżki ocet winny
  • - zupa z groszku (przepis nr 7)
Przygotowanie
    1.
  • Wlej pół litra wody do dość dużego garnka.
  • 2.
  • Doprowadź do wrzenia, dodaj sól i ocet winny. Zmniejsz ogień (musi być ledwo wyczuwalny).
  • 3.
  • Ostrożnie włóż jajka do wrzątku.
  • 4.
  • Gotuj je przez 3-4 minuty, wyłów łyżką durszlakową i osusz na ręczniku papierowym.
  • 5.
  • Podgrzej zupę z groszku, wlej jej niewielką ilość na każdy talerz, umieść jedno jajko na środku, posyp pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.