Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyKuskus z warzywami
Kuskus z warzywamiKuskus z warzywami
Przygotowanie:8 min
Czas gotowania:5 min
Kuskus z warzywami
Składniki
  • szczypta sól
  • 500 ml bulion warzywny
  • 4 cukinie
  • 1 dymka
  • 8 pomidorki cherry
  • 1 ogórek
  • 1 bulwa kopru włoskiego
  • 4 rzodkiewki
  • - mieszanka przypraw do smaku
  • 300 g wstępnie obgotowany kuskus
  • 1 cytryna
  • - świeża mięta
  • 4 łyżeczki do herbaty oliwa extra virgin
Przygotowanie
    1.
  • Doprowadź bulion do wrzenia używając funkcji mikrofali przez 5 minut. Kuskus wsyp do dużej miski, następnie ostrożnie wlej bulion aby przygotować kuskus do spożycia przez namoczenie. Czynność powtarzaj aż do wchłonięcia się całego płynu.
  • 2.
  • Delikatnie wymieszaj widelcem aby rozbić ewentualne grudki.
  • 3.
  • Umyj warzywa i pokrój w kostkę, wymieszaj z kuskusem.
  • 4.
  • Dopraw oliwą, posiekaną miętą, sokiem z cytryny, przyprawami i solą. Podawaj.