Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyMiecznik w panierce migdałowej
Miecznik w panierce migdałowejMiecznik w panierce migdałowej
Przygotowanie:8 min
Czas gotowania:10 min
Miecznik w panierce migdałowej
Składniki
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 skórka z pomarańczy
  • kilka gałązek majeranek
  • 2 pełne łyżki ser pecorino
  • kilka listków mięta
  • 4 slices miecznik
  • 100 g posiekane migdały
  • 2 kromki czerstwy chleb z pszenicy durum
Przygotowanie
    1.
  • W misie miksera umieść chleb bez skórki, migdały, miętę, majeranek, skórkę pomarańczy i ser. Mieszaj, aż masa będzie gładka.
  • 2.
  • Obtocz plastry miecznika w aromatycznej panierce.
  • 3.
  • Włącz gorącą płytę i nasmaruj ją kilkoma łyżkami oliwy z oliwek.
  • 4.
  • Smaż plastry miecznika z każdej strony na średnim ogniu przez kilka minut, posyp solą i pieprzem.