Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyNaleśniki jagodowo-miodowe
Naleśniki jagodowo-miodoweNaleśniki jagodowo-miodowe
Przygotowanie:35 min
Czas gotowania:5 min
Naleśniki jagodowo-miodowe
Składniki
  • szczypta sól
  • 100 g mąka
  • 1 pełna łyżka cukier
  • 2 pełne łyżki proszek do pieczenia
  • porcja masło
  • 180 ml mleko
  • 1 jajka
  • - jagody
  • do smaku miód
Przygotowanie
    1.
  • W misce wymieszaj mąkę, cukier i drożdże.
  • 2.
  • W drugiej misce umieść mleko, ubite jajka i roztopione masło. Dokładnie wymieszaj.
  • 3.
  • Mokre składniki dodaj do suchych i mieszaj, aż ciasto zgęstnieje.
  • 4.
  • Odstaw na 30 minut, po tym czasie dodaj jagody.
  • 5.
  • Włącz kuchenkę.
  • 6.
  • Umieść na niej patelnię do naleśników z posmarowaną resztą masła.
  • 7.
  • Na nagrzaną patelnię wylej chochelkę ciasta. Smaż po kilka minut z każdej strony. Podawaj z miodem.