Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyPolędwica wołowa z letnim sosem pomidorowym
Polędwica wołowa z letnim sosem pomidorowymPolędwica wołowa z letnim sosem pomidorowym
Przygotowanie:10 min
Czas gotowania:8 min
Polędwica wołowa z letnim sosem pomidorowym
Składniki
  • 4 plastry polędwica wołowa
  • 100 g papryka żółta i zielona
  • 100 g pomidory
  • 50 g cebula czerwona
  • mały pęczek tymianek, pietruszka i mięta
  • - sok z połowy cytryny
  • 4 łyżki oliwa z oliwek z pierwszego tworzenia
  • do smaku sól i pieprz
Przygotowanie
    1.
  • Najpierw usuń nasiona pomidorów i papryki. Następnie zmiksuj warzywa.
  • 2.
  • Obierz i drobno posiekaj cebulę.
  • 3.
  • Posiekaj zioła, posmaruj kawałki polędwicy odrobiną oliwy i posyp garścią ziół oraz solą i pieprzem.
  • 4.
  • Czas włożyć wszystkie warzywa do miski, dodać sok z cytryny, resztę oliwy i zioła oraz doprawić solą i pieprzem.
  • 5.
  • Umieść grill na kuchence.
  • 6.
  • Czas podgrzać talerz.
  • 7.
  • Ułóż na nim plastry polędwicy.
  • 8.
  • Pozwól im się przyrumienić – smażąc je przez 3-4 minuty z każdej strony.
  • 9.
  • Na koniec każdy plaster ozdób sosem warzywnym.