1. W misce ubij żółtka z cukrem na gładką masę.
2. Dodaj skrobię kukurydzianą i dobrze wymieszaj.
3. Dodaj mleko, laskę wanilii i skórkę z cytryny i dobrze wymieszaj, aż będzie masa będzie gładka.
4. Przykryj miskę przezroczystą folią nadającą się do gotowania w kuchence mikrofalowej i wstaw do mikrofalówki: ustaw moc na 750 W, a czas na 2 minuty (jeśli robisz 2 porcje, 4 minuty – 4 porcje).
5. W tym czasie rozwałkuj ciasto francuskie i pokrój je w prostokąty o szerokości około 1 palca.
6. Umieść prostokąty na talerzu i posyp cukrem pudrem.
7. Umieść talerz w kuchence mikrofalowej, wybierz funkcję Crisp i ustaw czas gotowania na 11 minut.
8. Po przygotowaniu ciasta francuskiego umieść ciasto na talerzu, przekładając na przemian warstwy kremu na warstwach ciasta francuskiego. Następnie udekoruj malinami i przykryj małymi kwiatami jadalnymi.