LighthouseA red and white lighthouse

Kuskus z warzywami

Czas przygotowania
8 Protokoły
Czas gotowania
5 Protokoły

Składników

  • 4 cukinie
  • 1 dymka
  • 8 pomidorki cherry
  • 1 ogórek
  • 1 bulwa kopru włoskiego
  • 4 rzodkiewki
  • - mieszanka przypraw do smaku
  • 300 g wstępnie obgotowany kuskus
  • 500 ml bulion warzywny
  • 1 cytryna
  • - świeża mięta
  • 4 łyżeczki do herbaty oliwa extra virgin
  • szczypta sól
Sposób przygotowania

1. Doprowadź bulion do wrzenia używając funkcji mikrofali przez 5 minut. Kuskus wsyp do dużej miski, następnie ostrożnie wlej bulion aby przygotować kuskus do spożycia przez namoczenie. Czynność powtarzaj aż do wchłonięcia się całego płynu.

2. Delikatnie wymieszaj widelcem aby rozbić ewentualne grudki.

3. Umyj warzywa i pokrój w kostkę, wymieszaj z kuskusem.

4. Dopraw oliwą, posiekaną miętą, sokiem z cytryny, przyprawami i solą. Podawaj.