LighthouseA red and white lighthouse

Miecznik w panierce migdałowej

Czas przygotowania
8 Protokoły
Czas gotowania
10 Protokoły
Płatki migdałów okrywają miecznika i tworzą chupiącą skorupkę, nie maskując smaku ryby. Ten przepis jest ciekawą odmianą dla zwykłego grillowania, z którym łączy go prostota przygotowania.

Składników

  • do smaku sól i pieprz
  • 1 skórka z pomarańczy
  • kilka gałązek majeranek
  • 2 pełne łyżki ser pecorino
  • kilka listków mięta
  • 4 slices miecznik
  • 100 g posiekane migdały
  • 2 kromki czerstwy chleb z pszenicy durum
Sposób przygotowania

1. W misie miksera umieść chleb bez skórki, migdały, miętę, majeranek, skórkę pomarańczy i ser. Mieszaj, aż masa będzie gładka.

2. Obtocz plastry miecznika w aromatycznej panierce.

3. Włącz gorącą płytę i nasmaruj ją kilkoma łyżkami oliwy z oliwek.

4. Smaż plastry miecznika z każdej strony na średnim ogniu przez kilka minut, posyp solą i pieprzem.