LighthouseA red and white lighthouse

Morszczuk z panierką śródziemnomorską

Czas przygotowania
20 Protokoły
Czas gotowania
Chef plus: 11 minut
Supreme Chef: 13 minut
Gotowany delikatny morszczuk z chrupiącą skórką i soczystym wnętrzem dzięki innowacyjnej funkcji Crisp Fry.

Składników

  • szczypta sól
  • 4 łyżki oliwa z oliwek
  • 2 listki tymianek
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnek
  • 2 listki majeranek
  • 2 listki bazylia
  • 500 g filet z morszczuka
  • 2 listki/liście pietruszka
  • szczypta biały pieprz
Sposób przygotowania

1. Pokrój wszystkie zioła, czosnek i skórkę z cytryny i włóż je do miski z bułką tartą.

2. Dodaj olej, sól i pieprz.

3. Pokrój morszczuka na kawałki o grubości około 1 palca, które następnie zanurzysz w bułce tartej. Dociśnij panierkę, aby przylegała.

4. Połóż filety na specjalnym talerzu.

5. Umieść talerz w kuchence mikrofalowej, wybierz opcję Fry Crisp i ustaw czas gotowania na 13 minut.

6. Po ugotowaniu podawaj z pozostałymi ziołami zblensowanymi z olejem, aby uzyskać kremowy dip. Udekoruj kwiatami jadalnymi.