LighthouseA red and white lighthouse

Naleśniki jagodowo-miodowe

Czas przygotowania
35 Protokoły
Czas gotowania
5 Protokoły
Placki zwane przez Amerykanów pancakes są ich ulubionym śniadaniowym przysmakiem, ale także znakomitą przekąską. Zawdzięczają to z pewnością pysznemu smakowi i dostarczanej przez siebie energii. Smakosze z przyjemnością rozpoczną dzień od tych placków, jeśli poczują ich niebiański zapach.

Składników

  • szczypta sól
  • 100 g mąka
  • 1 pełna łyżka cukier
  • 2 pełne łyżki proszek do pieczenia
  • porcja masło
  • 180 ml mleko
  • 1 jajka
  • - jagody
  • do smaku miód
Sposób przygotowania

1. W misce wymieszaj mąkę, cukier i drożdże.

2. W drugiej misce umieść mleko, ubite jajka i roztopione masło. Dokładnie wymieszaj.

3. Mokre składniki dodaj do suchych i mieszaj, aż ciasto zgęstnieje.

4. Odstaw na 30 minut, po tym czasie dodaj jagody.

5. Włącz kuchenkę.

6. Umieść na niej patelnię do naleśników z posmarowaną resztą masła.

7. Na nagrzaną patelnię wylej chochelkę ciasta. Smaż po kilka minut z każdej strony. Podawaj z miodem.