LighthouseA red and white lighthouse

Nowoczesna zupa rybna

Czas przygotowania
25 Protokoły
Czas gotowania
Chef plus: 6 minut
Supreme Chef: 5 minut
Nowoczesna, pyszna zupa rybna gotowana na parze i podawana ze pyszną chłodną śmietaną. Danie o wielu różnych smakach, przyjemnie lekkich, ale zrównoważonych.

Składników

  • 3 łyżki oliwa z oliwek
  • 2 listki majeranek
  • 2 listki bazylia
  • 1 łyżka orzeszki pinii
  • szczypta biały pieprz
  • 4 gigantyczne czerwone krewetki
  • 50 g oczyszczone kalmary
  • 50 g świeży tuńczyk
  • 200 g labraks (filet)
  • 200 g omułki
  • 200 g małże
  • - śliwka
  • 1 łyżka różowy pieprz
Sposób przygotowania

1. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i włóż do miski z orzeszkami pinii, oliwą, bazylią, solą i pieprzem. Wymieszaj i odstaw na bok.

2. Tuńczyka drobno posiekaj nożem, aby uzyskać tatar i odstaw.

3. Napełnij spód parowaru wodą do wskazanego poziomu. Dodaj pozostałą bazylię, majeranek, różowy pieprz i włóż głębszy kosz.

4. Włóż małże do kosza, przykryj średnią wkładką, dolej wody do wskazanego poziomu i włóż drugi kosz od dołu.

5. Umieść rybę w koszu i zamknij pokrywką parowaru.

6. Na dno talerzy wlej pomidory ze śmietaną i dodaj rybę gotowaną na parze.

7. Dodaj skorupiaki i udekoruj ziołami zmieszanymi z olejem oraz jadalnymi kwiatami w kontrastujących kolorach.