1. Napełnij spód parowaru wodą do wskazanego poziomu. Włóż kosz, następnie dodaj groszek i ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki. Załóż pokrywkę i ustaw kuchenkę mikrofalową na gotowanie na parze przez 6 minut z mocą 750 W.
2. Do miski wlej olej, wsyp rozmaryn, jałowiec, anyż, sól i pieprz.
3. Plastry polędwicy pozostaw do marynowania w oleju i przyprawach w lodówce na pół godziny.
4. Umieść pusty talerz w kuchence mikrofalowej i ustaw funkcję Crisp na 2 minuty, aby go podgrzać. Wyjmij go z kuchenki mikrofalowej i ostrożnie ułóż na nim polędwiczki.
5. Wyjmij talerz z kuchenki mikrofalowej i ostrożnie połóż na nim polędwiczki.
6. Włóż talerz z powrotem do kuchenki mikrofalowej i kontynuuj gotowanie, ustawiając go na funkcję Crisp przez kolejne 4 minuty.
7. Po przygotowaniu wyjmij polędwiczki i pokrój w paski.
8. Udekoruj danie, umieszczając łyżką krem z groszku i ziemniaków na dnie naczynia, następnie dodaj surowy groszek i podawaj.
9. Ozdób talerze kolorowymi kwiatami jadalnymi.