1. Na początek wymieszaj w misce mąkę, pokruszone drożdże, sól, cukier, olej i tyle wody, aby zrobić miękkie ciasto: ugniataj energicznie przez 10 minut na posypanej mąką powierzchni stolnicy lub na blacie.Zostaw ciasto na 2 godziny do wyrośnięcia w ciepłym i suchym miejscu.
2. Po tym czasie podziel ciasto na 10 porcji i bez ponownego zagniatania szybko z każdej porcji zrób kulkę, umieszczając na środku trochę mozzarelli i pokrojony w drobną kostkę boczek.
3. Kulki ciasta odstaw na trzydzieści minut w temperaturze pokojowej, z dala od przeciągów.
4. Włącz kuchenkę, postaw rondel i umieść w nim zapiekankę, obficie podlaną olejem arachidowym – w temperaturze 180°C.
5. Smaż kulki ciasta na złoty kolor, osusz je na papierowych ręcznikach i podawaj gorące.