LighthouseA red and white lighthouse

Ravioli w sosie śmietanowo-pomidorowym

Czas przygotowania
25 Protokoły
Czas gotowania
20 Protokoły

Składników

  • szczypta sól
  • 500 g ravioli
  • 1 butelka passata pomidorowa
  • 1 opakowanie śmietana kremówka 36% (zamiennik)
  • 1 średnia cebula
  • kilka listki bazylii
Sposób przygotowania

1. Podsmaż cebulę na oleju przez kilka minut w naczyniu Pyrex® w kuchence mikrofalowej nastawionej na maksymalną moc.

2. Wlej passatę pomidorową, dodaj sól i bazylię. Przykryj naczynie i gotuj 10 minut na maksymalnej mocy urządzenia.

3. Dolej śmietanę i gotuj dalsze 4 minuty na najwyższej mocy.

4. Dodaj ravioli do sosu, wymieszaj i gotuj jeszcze 4 minuty na najwyższej mocy. Podawaj.