1. Czas na guacamole: przekrój awokado na pół, usuń pestkę i rozetrzyj miąższ z awokado w misce widelcem, skrop sokiem z limonki i dopraw oliwą, solą i pieprzem.
2. Pomidory i cebulę pokrój w kostkę, posiekaj kolendrę i chilli, dodaj kminek i wymieszaj.
3. Wieprzowinę pokrój w kostkę, wyczyść i posiekaj paprykę, pokrój limonkę na ćwiartki, a kiełbasę na kawałki.
4. Nabijaj na patyki do szaszłyka na przemian pokrojone kawałki mięsa, kawałki kiełbasy, plasterki limonki i papryki, dodaj liście laurowe, posmaruj wszystkie szaszłyki olejem, dopraw oliwą i pieprzem.
5. Umieść grill na kuchence.
6. Podgrzej talerz.
7. Ułóż szaszłyki na grillu i opiekaj przez 7 minut z każdej strony.
8. Teraz są gotowe do podawania z sosem guacamole.