LighthouseA red and white lighthouse

Tarta tatin z karmelizowaną cebulą

Czas przygotowania
15 Protokoły
Czas gotowania
Chef plus: 21 minut
Supreme Chef: 24 minut
Ten niezwykły przepis z pewnością zachwyci jako pyszna przystawka. Docenisz kruchą i delikatną konsystencję francuskiej tarty tatin w połączeniu z naturalną słodyczą cebuli gotowanej z dodatkiem cukru.

Składników

  • 250 g kruche ciasto
  • 3 cebula zasmażana
  • 3 łyżki cukier drobno mielony
Sposób przygotowania

1. Obierz i pokrój cebulę.

2. Spód talerza posyp cukrem, następnie dodaj posiekane masło i pokrojoną w plasterki cebulę. Ustaw kuchenkę na funkcję Crisp i piecz przez 6 minut.

3. Wyjmij i odstaw do ostygnięcia, następnie rozwałkuj kruche ciasto na cienką warstwę i ułóż na cebuli.

4. Umieść talerz w kuchence mikrofalowej, wybierz funkcję Crisp i ustaw czas gotowania na 15 minut.

5. Po ugotowaniu odwróć danie do góry nogami na dużym talerzu i podawaj pokrojone w plastry, przyozdobione jadalnymi kwiatami ułożonymi z jednej strony.