LighthouseA red and white lighthouse

Wytrawne ciasto francuskie z łososiem w styly śródziemnomorskim

Czas przygotowania
25 Protokoły
Czas gotowania
Chef plus: 25 minut
Supreme Chef: 25 minut
Pyszna przekąska lub smaczne danie. Można je opisać jako nieodparte pikantne ciasto z łososiem, cukinią i serem robiola.

Składników

  • 1 listek tymianek
  • 2 jajka
  • 2 cukinia
  • 1/2 ząbka czosnek
  • 50 g wędzony łosoś
  • 1 listek bazylia
  • listek szczypiorek
  • listek mięta
  • szczypta biały pieprz
  • 120 g ciasto francuskie, rozwałkowane
  • 120 g robiola (włoski miękki ser)
Sposób przygotowania

1. Wszystkie zioła posiekaj drobno i włóż do miski.

2. Dodaj ser robiola, jajka, sól i pieprz oraz posiekanego łososia.

3. Dodaj pokrojoną w cienkie plasterki cukinię.

4. Ciasto francuskie wyłóż na talerz po usunięciu owiniętego wokół niego papieru.

5. Wypełnij farszem i zawiń brzegi do wewnątrz.

6. Wstaw do mikrofalówki, wybierz gotowanie z wentylacją i ustaw temperaturę na 190°C na 30 minut.

7. Po ugotowaniu wyjmij ciasto z kuchenki mikrofalowej i pokrój na kawałki. Udekoruj za pomocą jadalnych kwiatów i świeżych ziół i podawaj.