Darmowa dostawa z wniesieniem

5% rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyRavioli w sosie śmietanowo-pomidorowym
Ravioli w sosie śmietanowo-pomidorowymRavioli w sosie śmietanowo-pomidorowym
Przygotowanie:25 min
Czas gotowania:20 min
Ravioli w sosie śmietanowo-pomidorowym
Składniki
  • szczypta sól
  • 500 g ravioli
  • 1 butelka passata pomidorowa
  • 1 opakowanie śmietana kremówka 36% (zamiennik)
  • 1 średnia cebula
  • kilka listki bazylii
Przygotowanie
    1.
  • Podsmaż cebulę na oleju przez kilka minut w naczyniu Pyrex® w kuchence mikrofalowej nastawionej na maksymalną moc.
  • 2.
  • Wlej passatę pomidorową, dodaj sól i bazylię. Przykryj naczynie i gotuj 10 minut na maksymalnej mocy urządzenia.
  • 3.
  • Dolej śmietanę i gotuj dalsze 4 minuty na najwyższej mocy.
  • 4.
  • Dodaj ravioli do sosu, wymieszaj i gotuj jeszcze 4 minuty na najwyższej mocy. Podawaj.