Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisySezonowa mozaika warzywna
Sezonowa mozaika warzywnaSezonowa mozaika warzywna
Przygotowanie:25 min
Czas gotowania: minNajwyższy Szef Kuchni:6 minut minSzef Więcej:7 minut min
Sezonowa mozaika warzywna
Składniki
  • 30 ml oliwa z oliwek
  • 4 kwiaty cukinii
  • 20 g pietruszka
  • szczypta biały pieprz
  • 50 g zielona fasolka
  • 50 g friggitelli (słodka papryka włoska)
  • 4 liście botwiny
  • 100 g cukinia z kwiatami
  • 20 ml ocet szampański
  • 10 g estragon
  • 20 g anyż
Przygotowanie
    1.
  • Pokrój cukinię wzdłuż i na kawałki, odetnij kwiaty.
  • 2.
  • Do blendera wlej olej, zioła, ocet szampański, sól i pieprz.
  • 3.
  • Miksuj przez 2 minuty i przecedź przez sitko, aby uzyskać gładki, aksamitny sos.
  • 4.
  • Papryczki friggitelli pokrój w plastry, a fasolkę szparagową wzdłuż.
  • 5.
  • Napełnij dno parowaru wodą do wskazanego poziomu, włóż kosz i ułóż w nim wszystkie pokrojone warzywa, a następnie przykryj pokrywką.
  • 6.
  • Włóż parowar do mikrofalówki, wybierz opcję gotowanie na parze i ustaw czas na 7 minut.
  • 7.
  • Ułóż warzywa na talerzu, tworząc małą piramidę, dopraw mieszanką oleju i ziół. Udekoruj jadalnymi kwiatami.