Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisysmażone szaszłyki z cukinii i kurczaka
smażone szaszłyki z cukinii i kurczakasmażone szaszłyki z cukinii i kurczaka
Przygotowanie:15 min
Czas gotowania:15 min
smażone szaszłyki z cukinii i kurczaka
Składniki
  • do smaku bułka tarta
  • 3 cukinie
  • 2 jajka
  • do smaku olej arachidowy do smażenia
  • 8 cienkie plastry kurczaka
  • kilka listków bazylia, natka pietruszki i majeranek
Przygotowanie
    1.
  • Obierz cukinie, umyj je i pokrój w cienkie plasterki mandoliną.
  • 2.
  • Teraz pokrój kurczaka w plastry o tej samej grubości co plasterki cukinii.
  • 3.
  • Ułóż na przemian plastry kurczaka i cukinii.
  • 4.
  • Przygotuj aromatyczną mieszankę do panierowania, miksując bułkę tartą, posiekaną bazylię, pietruszkę i majeranek.
  • 5.
  • Na każdy patyk do szaszłyków nabij 3 plastry cukinii.
  • 6.
  • Zamocz szaszłyki najpierw w ubitym jajku, a następnie w bułce tartej, upewniając się, że panierka dobrze do nich przylega.
  • 7.
  • Włącz kuchenkę i ustaw na niej pojemną patelnię o wysokiej krawędzi.
  • 8.
  • Wlej dużą ilość oleju arachidowego i podgrzej go do temperatury 180°C.
  • 9.
  • Smaż szaszłyki na głębokim tłuszczu, aż będą złotobrązowe. Podawaj gorące.