Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisySos boscaiola
Sos boscaiolaSos boscaiola
Przygotowanie:30 min
Czas gotowania:60 min
Sos boscaiola
Składniki
  • do smaku sól i pieprz
  • 500 ml sos pomidorowy
  • kilka gałązek tymianek
  • kilka listków natka pietruszki
  • 1 ząbek czosnek
  • kilka listków bazylia
  • do smaku oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 100 g suszone borowiki
  • 200 g mielona cielęcina
  • 50 g kiełbasa
Przygotowanie
    1.
  • Mocz przez pół godziny w dużej ilości ciepłej wody suszone grzyby.W tym czasie dwa razy zmieniaj wodę.
  • 2.
  • Włącz kuchenkę.
  • 3.
  • Na patelnię wlej łyżkę oliwy z oliwek, dorzuć czosnek i posiekaną natkę pietruszki, bazylię i tymianek.
  • 4.
  • Pozwól ziołom nabrać smaku przez 3 minuty, następnie dodaj odsączone suszone grzyby i mieloną cielęcinę.
  • 5.
  • Podsmażaj wszystko przez 5 minut na dużym ogniu, następnie wlej białe wino i odparuj.
  • 6.
  • Dodaj sos pomidorowy, sól i pieprz i kontynuuj gotowanie przez około 45 minut.