Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisySos z bakłażana i cukinii
Sos z bakłażana i cukiniiSos z bakłażana i cukinii
Przygotowanie:5 min
Czas gotowania:20 min
Sos z bakłażana i cukinii
Składniki
  • do smaku sól i pieprz
  • 300 g sos pomidorowy
  • 2 cukinie
  • 1 ząbek czosnek
  • 1 bakłażan
  • 3 pełne łyżki oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • kilka gałązek bazylia i majeranek
Przygotowanie
    1.
  • Oczyść i pokrój cukinię i bakłażana w kostkę.
  • 2.
  • Postaw rondel na kuchence.
  • 3.
  • Wlej olej, dodaj czosnek i kilka listków ziół, cukinię i bakłażana smaż przez 3-4 minuty.
  • 4.
  • Następnie dodaj sos pomidorowy, sól i pieprz i kontynuuj gotowanie przez około 15 minut.
  • 5.
  • Po zakończeniu gotowania wyjmij ząbek czosnku, całość posyp listkami bazylii i majeranku