Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyStek z tuńczyka z tymiankiem, pestkami dyni i słonecznika
Stek z tuńczyka z tymiankiem, pestkami dyni i słonecznikaStek z tuńczyka z tymiankiem, pestkami dyni i słonecznika
Przygotowanie:8 min
Czas gotowania:10 min
Stek z tuńczyka z tymiankiem, pestkami dyni i słonecznika
Składniki
  • do smaku sól i pieprz
  • kilka gałązek tymianek
  • 2 pełne łyżki oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • filet o wadze 1,4 kg tuńczyk
  • 30 g ziarna dyni
  • 30 g ziarna słonecznika
Przygotowanie
    1.
  • Pokrój tuńczyka w plastry o grubości 4 cm, posmaruj olejem, posyp tymiankiem, solą i pieprzem.
  • 2.
  • Posiekaj grubo pestki dyni i słonecznika.
  • 3.
  • Obtocz plastry tuńczyka w rozdrobnionych ziarnach.
  • 4.
  • Umieść płytę grzejną na kuchence.
  • 5.
  • Podgrzej płytę.
  • 6.
  • Smaż tuńczyka przez 3 minuty, obracając go ze wszystkich stron.
  • 7.
  • Podawaj plastry z dodatkiem warzyw.