Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyStrudel z jabłkami
Strudel z jabłkamiStrudel z jabłkami
Przygotowanie:15 min
Czas gotowania:12 min
Strudel z jabłkami
Składniki
  • 250 g ciasto francuskie (mrożone)
  • 300 g jabłka odmiany kulinarnej
  • 50 g rodzynki
  • 1 starta skórka pomarańczowa
  • 50 g  marmolada
Przygotowanie
    1.
  • Po rozmrożeniu ciasta rozwałkuj je tak, by przybrało kształt prostokąta 30x25 cm.
  • 2.
  • Namocz sułtanki w ciepłej wodzie, obierz jabłka i pokrój na plasterki.
  • 3.
  • Ułóż jabłka na środku płatu ciasta wzdłuż całej jego długości. Odsącz i osusz rodzynki, rozłóż równomiernie na jabłkach, a następnie dodaj skórke pomarańczową i marmoladę.
  • 4.
  • Zwiń ciasto na pół i zlep brzegi tak, by zamknąć składniki nadzienia w cieście.
  • 5.
  • Przełóż strudel na posmarowany tłuszczem talerz crisp® i posmaruj wierzch odrobiną mleka. Piecz używając funkcji crisp® przez 10-12 minut.