Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyTymiankowe purée z brokułów i kalafiora
Tymiankowe purée z brokułów i kalafioraTymiankowe purée z brokułów i kalafiora
Przygotowanie:5 min
Czas gotowania:22 min
Tymiankowe purée z brokułów i kalafiora
Składniki
  • do smaku sól i pieprz
  • kilka gałązek tymianek
  • 1 ząbek czosnek
  • 4 pełne łyżki oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 500 g różyczki brokułów
  • 500 g kalafior
Przygotowanie
    1.
  • Oczyść brokuły i kalafiory, usuń najtwardsze części łodygi. Podziel warzywa na różyczki.
  • 2.
  • Postaw rondel na kuchence, dodaj 1 l wody, ząbek czosnku, kilka listków tymianku i sól.
  • 3.
  • Całość doprowadź do wrzenia, następnie usuń czosnek.
  • 4.
  • Dodaj różyczki brokułów i kalafiora.
  • 5.
  • Gotuj przez 12-15 minut do miękkości; zmiksuj za pomocą ręcznego miksera, dodając pomału olej. Dopraw posiekanym tymiankiem i pieprzem.