Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyWarzywne ratatouille
Warzywne ratatouilleWarzywne ratatouille
Przygotowanie:25 min
Czas gotowania:16 min
Warzywne ratatouille
Składniki
  • szczypta sól
  • 150 g cebula
  • szczypta pieprz
  • 1 łyżka stołowa oliwa
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szczypta  tymianek
  • 300-400 g  bakłażany lub cukinie
  • 300 g papryki
  • 200 g pomidory w puszce
  • 1 listek laurowy
Przygotowanie
    1.
  • Cebulę obierz i pokrój na plasterki, drobno posiekaj czosnek i umieść wszystko w 2-litrowym naczyniu odpowiednim do kuchenki mikrofalowej wraz z oliwą. Przykryj i gotuj na mocy 750 W przez 3 minuty.
  • 2.
  • Warzywa umyj, bakłażany lub cukinie pokrój w kostkę. Z papryki usuń nasiona i pokrój ją w paski, następnie wsyp warzywa do pojemnika. Dodaj liść laurowy i dobrze wymieszaj, by połączyć smaki. Przykryj i gotuj dalej przez 5 minut na mocy 750 W.
  • 3.
  • Dodaj pomidory z puszki i gotuj dalej jak opisano powyżej przez dalsze 5-8 minut. Dodaj tymianek, sól i pieprz, dobrze wymieszaj. Jeśli chcesz urozmaicić potrawę, a lubisz ostre smaki, dodaj chili i kawałki kiełbasy.