Darmowa dostawa z wniesieniem

50 zł rabatu za zapisanie się do newslettera

Aż 30 dni na zwrot produktu

DomPrzepisyWieprzowina z cebulą i papryką
Wieprzowina z cebulą i paprykąWieprzowina z cebulą i papryką
Przygotowanie:40 min
Czas gotowania:32 min
Wieprzowina z cebulą i papryką
Składniki
  • szczypta sól
  • 2 łyżki stołowe śmietana
  • odrobina  mleko
  • szczypta pieprz
  • 2 łyżki stołowe woda
  • 400 g wieprzowina pokrojona w kostkę
  • 1 lub 2 średnie cebule
  • 2 lub 3 papryki (w różnych kolorach)
  • 2-3 łyżki stołowe olej lub sos sojowy
  • 1 łyżka stołowa mąka ziemniaczana
Przygotowanie
    1.
  • Obierz cebule i pokrój je na plasterki. Usuń nasiona z papryki, pokrój papryki w cienkie paski. Mięso, cebulę i olej bądź sos sojowy umieść w naczyniu do zapiekania w mikrofali i dobrze wymieszaj. Przykryj i gotuj przez 10 minut na mocy 750 W.
  • 2.
  • Dodaj papryki, wymieszaj, przykryj i gotuj dalej przez 8-10 minut na mocy 500W. Zmniejsz moc, jeśli danie zbyt mocno się gotuje.
  • 3.
  • Mąkę ziemniaczaną rozrób z wodą i polej mięso, gotuj jeszcze 2 minuty na mocy 750 W.
  • 4.
  • Śmietanę rozcieńcz mlekiem; wlej do naczynia, zamieszaj, przykryj i odstaw na dalsze 5-10 minut zanim podasz danie na stół.